Advies voor het kopen van treintickets

Inhoud

Nederlandse treinkaartjes

Er zijn verschillende manieren waarop je op je NS treinkaartje kunt besparen; zo is er de NS Dagkaart, Dagretour met korting en Avond vrij. De NS heeft ook verschillende kortingsacties waar je van kunt profiteren, op deze pagina vind je de laatste aanbiedingen.

NS Dagkaart
Met de NS Dagkaart kun je de hele dag onbeperkt treinen door heel Nederland, niet alleen bij de NS maar ook bij andere treinvervoerders. Dagkaarten zijn zowel eerste klas als tweede klas beschikbaar en zijn gedurende 1 kalenderdag geldig. Normaal gesproken kost de dagkaart €52,60 voor de eerste klas en €89,40 voor de eerste klas. Er zijn echter regelmatig aanbiedingen waarmee veel goedkoper gereisd kan worden, deze vind je op de pagina Treinkaartjes aanbiedingen

Treinkaartjes Europa

Je kunt elke treinreis apart kopen en afrekenen. Met een Interrail pas ben je echter vele malen goedkoper uit en het scheelt je een hoop gedoe, je hoeft niet elke keer aparte tickets te kopen. Let er wel op dat je voor hogesnelheidstreinen met een Interrailpas een tijd vantevoren moet reserveren! Het is daarom belangrijk je reis vantevoren uit te stippelen en de noodzakelijke reserveringen te maken.