Reisverzekering

Wanneer je op reis gaat is een reisverzekering hoe dan ook aan te bevelen. Een reisverzekering heeft eigenlijk altijd wel bagagedekking, die een vergoeding biedt voor verloren of gestolen bagage. Vooral bij treinreizen in Oost-Europa kun je iets aan deze dekking hebben, op een aantal Oost-Europese trajecten worden namelijk veel toeristen bestolen.

Met de trein door Europa betekent flink besparen! Wil je net als je treinticket ook gewoon de goedkoopste reisverzekering? Voor de goedkoopste reisverzekeringen bekijk je snel even goedkoopstereisverzekering.net

Dekkingsgebied

Reisverzekeringen kennen een dekkingsgebied, oftewel de landen waar je verzekerd bent. Nederlandse reisverzekeringen komen eigenlijk in twee varianten: Europadekking en Werelddekking. Wanneer je buiten Europa op reis gaat is het zaak een reisverzekering met werelddekking af te sluiten. Wanneer je op de grenzen van Europa op reis gaat is het verstandig even na te kijken welke landen exact worden gedekt onder Europadekking. Jouw definitie van Europa en die van de reisverzekeraar hoeven niet overeen te komen…

Aanvullende dekkingen

De meeste dekkingen van reisverzekeringen betreffen aanvullende dekkingen; deze zijn optioneel. Je kunt er zelf voor kiezen deze zaken te verzekeren of niet. Of je al dan niet aanvullende dekking nodig hebt hangt geheel af van de dingen die je van plan bent om te doen op je plaats van bestemming. Zo zijn er dekkingen voor avontuursporten, wintersport, duiken, maar bijvoorbeeld ook annulering.

Annuleringsverzekering

De annuleringsdekking van een reisverzekering staat ook wel bekend als de annuleringsverzekering. Deze keert uit in het geval dat je reis niet door kan gaan door een aantal oorzaken. De oorzaken moeten wel (zeer) serieus van aard zijn, een annuleringsverzekering keert bijvoorbeeld in de volgende gevallen uit:

  • Wanneer de verzekerde ernstig ziek is geworden of slachtoffer van een ernstig ongeval. Dit moet worden vastgesteld door een behandelend arts.
  • Wanneer een familielid in de eerste of tweede graad is overleden of levensgevaarlijk ziek is geworden – dit zijn ouders, kinderen, broers en zussen.

Wanneer je gaat railen door Europa is het waarschijnlijk dat je in hostels verblijft en je reissom niet al te hoog zal zijn. Omdat een annuleringsverzekering relatief duur is loont het zelden de moeite om deze af te sluiten in het geval van treinreizen.