Parijs, Barcelona en Madrid per trein

Natuurlijk kun je makkelijk met het vliegtuig op en neer naar Barcelona om daar een weekje te feesten maar wist dat de reis met trein vele malen leuker is? Met een Interrail pas kun je namelijk voor zo’n 200 euro Europa doorkruisen, gedurende 15 dagen kun je daarvoor 5 dagen treinen. Daarmee kun je van Amsterdam naar Parijs, Barcelona en Madrid!

Vertrekpunt: Amsterdam

Laten we beginnen in onze eigen met de trein zeer goed bereikbare hoofdstad. Vanaf onze party-capital vertrekken treinen in elke windstreek. Laten we beginnen vanuit Amsterdam met de Thalys, die je gewoon kunt nemen met je Interrail pas. Reserveer wel even van tevoren, er zijn namelijk maar een beperkt aantal stoelen beschikbaar in de Thalys voor de houders van een Interrail Pas.

Eerste halte: Parijs

Eenmaal aangekomen op Gare du Nord wacht Parijs op je! Natuurlijk kun je even een bezoekje brengen aan het Louvre en het Centre Pompidou maar ook het Parijse nachtleven is bruisend. Er zijn de afgelopen jaren veel nieuwe clubs bijgekomen zoals Wanderlust en de door New-York geïnspireerde Titty Twister.

Op naar Barcelona!

Na je heftige avonturen in Parijs is het tijd de trein te pakken naar Barcelona. Daarvoor moeten we heel Frankrijk doorkruisen. Dit kun je doen door een hogesnelheidstrein te nemen die zonder tussenstop in 6 uur en 33 minuten van Gare du Nord naar Barcelona Sants rijdt. Of je kiest voor de gemoedelijke route en geniet van een tussenstop onderweg. De langzamere route gaat met regionale treinen waar je niet voor hoeft te reserveren en kent 5 overstappen en een totale reistijd van zo’n 11 uur. De tussenstops zijn Migennes, Dijon, Lyon, Avignon en Portbou (Spanje).

Naar Madrid of Milaan?

Als je na Barcelona nog energie over hebt sta je voor een moeilijke keuze: wordt het Madrid of vervolg je de reis naar Milaan, Italië? Beiden zijn namelijk makkelijk te bereiken per trein vanuit Barcelona!

Madrid

Tussen Barcelona en Madrid kun je kiezen voor een hogesnelheidstrein (AVE) en een combinado trein, een regionale trein waar je niet voor hoeft te reserveren. Met de AVE ben je al in 3 uur in Madrid. Door de stops onderweg doet de combinado er wat langer over, reken op 6 uur. Wil je een avontuurlijker reis kun je ook voor de nachttrein kiezen, de Costa Brava trein. Deze doet er wel erg lang over, zo’n 9 uur. De Costa Brava trein vertrekt maar eenmaal per dag, om 21:15.

Milaan

In plaats van naar Madrid liever naar de fashion-capital van de wereld, Milaan? Ook Milaan is prima bereikbaar per trein vanuit Barcelona. De treinreis van Barcelona naar Milaan kost je zo’n 10 uur en 45 minuten en kent twee overstappen; één in Valence, Frankrijk en één in Chambéry, Frankrijk.